Psykoterapeut MPF
Parterapi

psykoterapeut mpf - KLINIK PÅ FREDERIKSBERG OG I FAXE

Parterapi 

Det starter ofte med de små ting i hverdagen. Den anden hjælper ikke nok til, den anden snakker for meget og lytter for lidt eller den anden glemmer at tømme opvaskemaskinen. Irritation over småting er en naturlig del af hverdagen, men når det fylder for meget, og overskygger alt det gode, der engang var, så er konflikterne blevet for store, og det er tid til at gøre noget for at redde sig selv og parforholdet. Ofte ligger der noget meget mere personligt og følelsesmæssigt til grund for at konflikterne tager overhånd, men det kan være svært, at sætte ord på og derfor udtrykker vi os igennem irritation og frustration.


For mange konflikter er kun én årsag til at kontakte en parterapeut. Årsagerne kan også være savn af nærvær og afklaring, fastkørte mønstre og rutiner, som I ikke kan se jer ud af, fælles sorg over pludselig sygdom eller dødsfald. Det kan også være, I har haft konkrete oplevelser som svigt eller utroskab, der har medført afstand mellem jer, I har mistet tilliden til hinanden, og overvejer måske, om I overhovedet skal blive sammen m.m.


Det kan parterapi gøre for jer

I parterapien arbejder I med at forandre fastlåste mønstre. Der vil være fokus på jer begge to, og på de reaktionsmønstre I hver især har, og som måske giver vanskeligheder i netop jeres relation.


Igennem parterapien vil I få mulighed for, at lære nye måder at kommunikere på, at lytte til hinanden og få nye indsigter om jer selv og jeres partner. Parterapi kan være med til at genskabe nærhed, glæde og forståelse i jeres parforhold.


For nogle vil enkelte samtaler være nok, for andre vil det være gavnligt med flere samtaler, det afhænger helt af den situation I står i.


Jeg glæder mig til at høre fra dig/jer